torsdag 1 december 2011

3 Månader

Ikväll kl 21.00 är det tre månader sen Fanny lämnade livet i magen. Det känns som om det var en evighet sen samtidigt som det ibland känns som igår.
Tänkt så fort de utvecklas de små liven. Från att ha sovit i stort sett hela dygnet, bara vaknat för att få mat och bli bytt på så är hon nu med på ett helt annat sätt.
Hon skrattar och jollrar. Sover hyfsat på nätterna och äter med 4-5 h mellanrum istället för 2. Hon leker med sina leksaker och klarar av att gripa tag i dem. Babygymmet är en hit, särskillt om hon får ligga där naken men helst vill hon inte ligga ner alls nu när hon är så stark i benen. Då vill hon helst stå i ens knä.
Hon har börjat äta på allt hon får tag i, närmast är ju handen. Hon tycker det är kul att komma ut ur hemmet och se lite annat. Nyfikenheten är väldigt stor och hon har ibland svårt att sova på dagarna för då kan hon ju missa nått. Då man bär henne så hänger hon ofta över armen som en bakåtböjd banan så att hon kan se allt som händer runtomkring.
Att bada är något annat hon gillar, helst på badhuset där hon kan sträcka ut sig och plaska hur mycket som helst utan att det tar i kanterna på badbaljan. Av någon anledning så älskar hon att se på Grey's Anatomy, om hon är i vardagsrummet när det är på så blir hon helt paralyserad och tittar mot tv:n. Lägger jag henne i hennes spjälsäng och skruvar upp mobilen ovanför så kan hon ligga där hur länge som helst och prata med figurerna som spelar och snurrar runt. Ju mer det lever om när hon sover desto bättre, med hörselkåporna på är hon gärna med pappa i garaget ibland. Vagnen är ett annat utmärkt sätt att söva denna lilla dam, där sover hon oftast väldigt gott. Samma gäller bilbarnstolen.

Just nu är hon dock i en gnällig period sen ett par dagar tillbaka. Är aldrig riktigt nöjd och ska helst bli buren hela tiden. Igår fick hon ju som sagt feber efter vaccinet, så inatt har det varit väldigt lugnt förutom att hon vaknade till och skrek lite emellanåt. Somnade dock om igen direkt hon fått nappen och jag vaggat sängen ett par gånger. Har fortfarande lite feber men knappt märkbart, lite tröttare än vanligt bara. När hon är vaken är hon som vanligt men nu väldigt glad och pratig så hennes gnälliga period kanske vänder. Vi får väl se när hon blir helt frikg igen.

Ligger och tjollrar igår kväll

Just nu

Sista bilden inne i magen
ca 1 timma gammal
1 månad, tillsammans med tremeningen Moa

2 månader

3 månader



2 kommentarer:

Annan sa...

Knasigt vad tiden går fort!! :) Vi borde ta en fika eller nåt snart, det är ju som mest bara fikaväder nu. Om det ändå kunde komma lite snö...

Hör av dig om du har vägarna förbi stan! KRAM

Anonym sa...

Hon är ju för gosig.../mamma