fredag 30 mars 2012

Längtar

Ser riktigt fram emot påsken och en helg i Gauto. Var så länge sedan vi sist var där, i oktober då Fanny bara var en månad gammal.
Har hur mycket som helst att göra innan vi åker så som städa, tvätta, laga mat, handla, packa osv. men till och med det känns roligt att ta tag i då helgen passerat.
Vill gärna ha bortgjort alla hushållssysslor tills vi far så att det är ordning och reda, fint och rent när vi kommer hem. Är så mycket trevligare att komma in genom dörren hemma då.
Krävs ju lite mer planering att fara bort nu för tiden sen liten kom. Så jag har mina listor som underlättar. Bara att stryka punkt för punkt när sakerna är gjord/packade.
Himlarns vad mycket en sådan liten människa kan behöva en långhelg utanför civilisationen.

Till resesängen; sängkläder, täcke, kudde, snutte, nalle
Mat; Ersättning, välling, barnmat, frukt, nappflaskor x antal av varje
Kläder; Bodysar, byxor, sockar, dregglisar, vinteroveraller, vantar, mössa, tjocksockar, fleeceunderställ x antal av varje
Skötbord; Skötunderlägg, blöjor, våtservetter, inotyolsalva, badolja, handdukar, tvättlappar
Övrigt; Voksipåse, filtar, hörselkåpor, solglasögon, leksaker, nappar, babyvakter + laddare, galltvål till kläder för eventuella olyckor.

Skippar att ta med vagnen då den ändå inte går att köra där vi ska vara, den tar bara plats, hon får sova inbäddad i skoterpulkan då vi är ute. Hon är ju inte känslig på vart hon sover så länge det inte blir för ensamt.
Har köpt nytt till resesängen som ska tvättas upp innan vi far, bara för att inte ta med allt från hennes säng. Då går det att lämna kvar lite saker för att slippa dra fram och tillbaka.
Har även köpt lite skålar och skedar som får stanna i stugan då vi far hem. Voksipåsen får även den stanna på plats. Bra att ha vid skoter men för kumpig att ha i vagnen, den får ny adress på blyudden.

Ja och det var ju bara hennes grejer, jag och Fredrik ska ju också ha med lite var... tur vi har släpet med :)

1 kommentar:

Josefin sa...

Packningslistan är betydligt längre än vad den var förr när man skulle åka bort. Du verkar va betydligt mer peppad inför er resa än vad jag är inför vår. Själv sitter jag och suckar tungt av bara tanken på allt som måste göras inför avresedagen